Tuesday, November 11, 2008

Kuntopyöräkokeilua



Kun ei kerran lenkille päässyt niin päätin kokeilla miltä Kennelpojan rekumbentti tuntuu (ja nyt siis puhutaan kuntopyörästä te kaikki vilkkaalla mielikuvituksella varustetut sielut). Tuolla se on vuoden verran seissyt atk-huoneessa ja nyt vasta päätin kokeilla sitä ensimmäistä kertaa. Jotenkin itseäni miellyttää ulkoilmassa liikkuminen sisätiloja enemmän, joten suosin lenkkeilyä sisäpyöräilyn sijasta.

Noh, mutta pyörään ohjelmoitiin puolen tunnin intervalliohjelma (kolme eri tehotasoa vuorottelivat viisi kertaa puolen tunnin ajalla). Pyörä mittaa samalla kaikenlaisia mielenkiintoisia arvoja, esim. matkaa (tuli poljettua 9,6 km), nopeutta, menetettyjä kaloreita (jotain 170) ja sykettä.

Sykettä en ole juostessa mitannutkaan joten oli mielenkiintoista nähdä miten se vaihteli eri tehoissa. Ensin syke huiteli raskaimmassa tehossa siellä 120 tienoilla, mutta aika nopeasti sen oppi pitämään alle 110:ssä (loppujen lopuksi syke vaihteli 80-"alin teho" ja 113-"ylin teho" välillä).

Kuuma siinä ainakin tuli ja aika kului jotenkuten telkkaria katsellessa. Nyt pitäisi vielä tehdä suuri päätös siitä kuittaanko tän päivän juoksutreenit polkemisella, vai jatkanko juoksuohjelmaa siitä mihin jäin...

1 comment:

#krissenjutut -blogi said...

Miten kukaan ei-vilkkaalla-mielikuvituksella varustettu voi edes keksiä noin älyttömän nimen kuntopyörälle? :O

Se kuulostaa lähinnä joltain pelottavalta sairaudelta tai tosiaan vaikkapa joltain hilpeään tarkoitukseen varatulta hilavitkuttimelta ;), jolle on haluttu antaa säädylliseltä kuulostava nimi