Thursday, September 11, 2008

Juoksutreenit 3

4 minuuttia reipasta kävelyä
3 minuuttia juoksua
3 minuuttia reipasta kävelyä
2 minuuttia juoksua
1 minuuttia reipasta kävelyä
2 minuutti juoksua
2 minuutti reipasta kävelyä
yht. 17 minuuttia (n. 2000 m)

Tällä kertaa otin Viljon mukaan valjaissa ja kiinnitin hihnan vyölaukkuun jäljitellen juoksuvyötä.
Yllättävän toimiva systeemi, ja hintakin oli paras mahdollinen. Viljo osaa näköjään hyvin juosta edelläni niin ettei hihna sotkeennu jalkoihin, ja pissatkin se osaa tehdä siinä vauhdissa kun kulloinkin mennään. Eli Viljo pääsee mukaan juoksulenkille toistekin!

Kaivoin korvaläpät kaapista kun viimeksi tuntui että "niskan sivut" kipeytyivät kylmyydestä ja läpät auttoivatkin tähän ongelmaan hienosti (mulla on aina ollut aika kylmyydelle herkät korvat).

Olen yrittänyt miettiä mikä systeemi olisi paras tuon juoksu-kävely-juoksu -aikavälin mittaamiseen niin ettei tarvitsisi jatkuvasti olla räpeltämässä kelloa. Ekalla kerralla juoksin känny kädessä (huono: epätarkka (kännyssä ei sekkaria) ja painava systeemi). Toisella kerralla juoksin keittiön digitaalisen "munakellon" kanssa (hyvä: voi ajastaa etukäteen ja piippaa kun on juostu tarpeeksi, huono: ei oikein sovi käteen ja taskussa nappulat painautuvat helposti itsekseen niin että kello pysähtyy). Tällä kerralla löysin sekuntikellon kaapista ja juoksin sen kanssa (hyvä: kevyt ja saa kaulaan roikkumaan, huono: heiluu kaulassa ärsyttävästi ja joutuu kurkkimaan juostua aikaa). Sekuntikello on ainakin tähän mennessä ollut kuitenkin paras ja vaivattomin, ja jos siihen olisi käyttöohjeet niin kenties kelloon saisi myös nuo etukäteisajastukset?

Ja sitten itse juoksukokemukseen. Yllättäen kaksi ekaa juoksujaksoa meni nyt suht kivasti. Kävin lukemassa oikeasta juoksuasennosta ja hengitystekniikasta (google auttaa aina) ja keskityin erityisesti käsien sivuttaisliikkeen minimoimiseen, hengitykseen pallean kautta sekä ryhtiin. Viimeisellä juoksupätkällä tulikin sitten jo vilkuiltua kelloa (ja olkapäätä alkoi särkeä kun unohdin keskittyä niiden rentouttamiseen) ja toivottua että sekuntit kuluisivat nopeammin...

No comments: