Friday, January 2, 2009

Wii Fit ja syvät vatsalihakset

Joulupukki toi Wii Fit -tasapainolaudan ja tänään kokeilin olisiko siitä korvaamaan kotijumppakertoja. Pelissä on erikseen jooga-, lihaskunto-, aerobinen- ja "hauskat tasapainopelit" -osuus.

Peli ilmoittaa armollisesti painonmuutokset sekä sen milloin olet viimeksi käyttänyt peliä. Ensimmäisen kerran kokeilin peliä jouluaattona, ja toisen kerran siis nyt aamulla (viikon tauko välissä). Painonmuutos jouluaattoon verrattuna + 2 kiloa. Yhtään ei ole tullut mässäiltyä siis... Puhumattakaan siitä että mitään urheiluun viittaavaakaan en ole tehnyt vähään aikaan.

Asetin jouluaattona peliin tavoitteeksi 2 kilon painonpudotuksen helmikuun loppuun mennessä ja nyt peli muistutti että painonpudotustavoite on muuttunut siis neljään kiloon. Huh. Tosin edelleenkän ei liikunnan tarkoituksena ole painonpudotus vaan kunnon nostaminen/ylläpitäminen, mutta onhan se vaatteisiin mahtuminen ihan kiva bonus.

Ja sitten itse peliin. Vielä en ole saanut vapautettua montakaan liikettä (liikkeitä avautuu sitä mukaa kun peliä käyttää, vähän niinkuin palkkioksi ahkeruudesta), mutta kyllä niistä joita kokeilin sai jonkinlaisen hien pintaan (tuskanhiki?). Joogaliikkeet tuntuvat hieman oudoilta, mutta muistaen pilateshengityksen ja keskivartalon hallinnan, ne onnistuivat yllättävän hyvin.

Lihaskunto-osiossa on muutama varsin hassu liike tehtäväksi laudan kanssa (linkkuveitsi-vatsalihasliikkeessä saa 90 pistettä vaikka vain nostaisi ja laskisi jalkoja tahdissa laudalle). Näissä osioissa onkin kuntoilijalla enemmän vastuuta liikkeiden kunnollisesta tekemisestä, kun taas joogassa pitää yrittää pitää tasapainopiste tietyn alueen sisällä, jolloin peli "valvoo" ja antaa pisteitä suorituksesta.

Tehollista harjoitusaikaa tuli tänään kerättyä 21 minuuttia, todellinen käytetty aika oli ainakin puolet pitempi. Hirmu paljon joutoaikaa menee (ainakin vielä) liikkeiden etukäteen katsomiseen ja harjoitteluun, sekä välipistemäärien tiedottamiseen.

Syvien vatsalihasten kehittämiseen peli on kyllä hyvä, siinä tulee ihan huomaamatta jännitettyä vatsalihaksia ja korjattua ryhtiä tasapainon säilyttämiseksi. Tämän voisikin ottaa yhden kotijumpan tilalle viikottaiseen kunto-ohjelmaan.

No comments: