Thursday, October 23, 2008

Juoksutreenit 20

5 minuuttia reipasta kävelyä
1 minuutti juoksua
2 minuuttia reipasta kävelyä
8 minuuttia juoksua
2 minuuttia reipasta kävelyä
7 minuuttia juoksua
1 minuuttia reipasta kävelyä
yht. 26 minuuttia (n. 3500 m)

Tässä kuntoillessa saa näköjään koko ajan uusia elämyksiä. Kävin juoksemassa tällä kertaa pimeän tulon jälkeen otsalampun valossa.

Kuvittele että näet ainoastaan himmeän valokeilan edessäsi, asfalttitien valkoisen reunaviivan ja mustan koiran ääriviivat valokeilassa. Kaikki muu on pimeää. Kuulet oman hengityksesi sekä korvissa pauhaavan musiikin, ei muuta. Aika vinkeä tunnelma sanoisin.

Satunnaiset vastaantulevat autot valaisivat tien hetkeksi, mutta jos sattuivat ohittamaan pitkät päällä niin kolmeen sekuntiin en nähnyt yhtään mitään. Kun taas näin jotain niin huomasin juoksevani (härkäpäisesti, juoksuohjelmasta ei poiketa!) keskellä ajokaistaa.

Niin pimeää oli (ja kenties heikot paristot otsalampussa) että jos valkoinen tienreunusviiva jostain syystä katosi niin aika tossutuntumalla sai eteenpäin mennä. Tästä johtuen ohitin sujuvasti myös oman tieristeykseni kunnes tajusin että edessä näkyvät valot ovatkin naapurin. Eikun äkkiä uukkari ja takaisin kotitielle päin.

Ja sen verran jännääkin taisi olla että olkapää tuppasi taas kipeytymään, mutta muuten jaksoin oikein hyvin. Hapenottokyky on selkeästi parantunut sillä hengittäminen alkaa olla suht helppoa juostessakin.

No comments: